Ţuţuianu – “Mall-ul de la Târgovişte va fi finalizat în iarna anului viitor” | TargovisteNEWS

Ţuţuianu – “Mall-ul de la Târgovişte va fi finalizat în iarna anului viitor”

tutu“Am mers astăzi pe șantierul de la UM Gară, acolo unde, în 5 ani de zile, vom avea o zonă transformată și care va schimba radical conceptul de dezvoltare la nivelul municipiului Târgoviște. Împreună cu președintele CJD, Daniel Comanescu, primarul municipiului, Daniel Cristian Stan și ceilalți factori responsabili, am prezentat către mass-media proiectele care vor acoperi suprafața de 26 de hectare:

- Drum de legătură între… Centura municipiului și Gara Târgoviște, la pachet cu rețeaua de apă și canalizare. Termen de finalizare: 8 luni.
- Sediul RAR. Pe 16 iulie se închide licitație privind execuția și, dacă nu vom avea contestații, într-o lună, maxim o lună și jumătate, se semnează contractul.
- Locuințe ANL – faza studiului de fezabilitate pentru utilități. Termen de finalizare: 3-4 ani.
- Mall. Luna aceasta va fi aprobat PUZ-ul. Termen de finalizare: iarna anului viitor;
- Parc (16.000 mp), proiect preluat de Primăria Târgoviște de la CJD, va fi finanțat prin POR, Axa 4. Construcția va începe anul viitor.
- Stadion. Ieri am mers la Ministerul Finanțelor și pot să vă spun că vom avea o primă alocare pentru proiectul tehnic (noi avem acum doar studiu de fezabilitate) la rectificarea bugetară din această lună.
- Muzeul tradițiilor militare. Căutăm soluții de finanțare pentru clădire și, în parteneriat cu Muzeul Militar Național, vom aduce aici tehnică de luptă și îl vom pune în valoare.

La toate acestea, adăugați și faptul că, în urma discuției cu ministrul Mihai Fifor, Primăria Târgoviște va prelua de la MApN un teren de 11 hectare din str. I.E. Florescu, suprafață care întregește zona de la UM Gară. Urmează să hotărâm ce vom face acolo.

Repet, s-a dat startul lucrărilor pentru ceea ce va fi un complex uriaș de investiții la nivelul municipiului, al județului. Din acest moment, lucrurile nu mai pot fi oprite”, spune senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa.

Life-Style

Oaspeții de la Răvăşitul oilor, ademeniți cu pastramă de oaie, mămăligă și brânză de burduf!

Odată cu venirea toamnei, bacii coboară turmele din munți și aduc cu ei produse delicioase. La Runcu a devenit deja o tradiție ca la mijlocul lunii septembrie, pe dealul de la marginea localității, să fie păstrat obiceiul numit “răvășitul oilor”. Și cum ciobanii pun pe tarabe bulz, pastramă ori urdă, turiștii se grăbesc să guste [...]