20 aprilie 2024
Turiști francezi, sprijiniți de jandarmii montani din Dâmbovița

Turiști francezi, sprijiniți de jandarmii montani din Dâmbovița

1Trei turiști francezi aflați în dificultate, în Masivul Montan Bucegi au fost sprijiniți de jandarmii montani.

 

Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Ordine Publică Peştera aflaţi în patrulare pe traseele montane au intervenit în zona Peştera din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Cei trei turişti, o femeie şi doi bărbaţi de cetăţenie franceză au plecat într-o drumeţie pe schiuri pe traseul montan Sinaia-Cota 2000-Piatra Arsă-Peştera, iar în zona Peştera au solicitat sprijinul jandarmilor montani deoarece unul dintre aceştia, în urma unei căzături acuza dureri la membrul inferior stâng.

În urma solicitării jandarmii montani au acordat turistului accidentat măsurile de prim-ajutor, ulterior aceştia fiind transportaţi în condiţii de siguranţă, pe DJ 714 până în zona localităţii Moroieni, de unde au fost preluaţi cu un autoturism şi conduşi la Sinaia.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial