29 martie 2024

TUPEU, nu glumă! S-au urcat la volan mahmuri şi… fără permis de conducere!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţişti

În perioada 01- 02 iunie a.c., poliţiştii  au depistat pe raza judeţului patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, în timp ce conduceau autovehciule pe drumurile publice, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchet.

De asemenea, trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice”, dupa ce au fost depistaţi la volanul autoturismelor, aceştia prezentând alcoolemii cuprinse între 0,56 şi 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul etilotest.

Cei în cauză au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

politie-scandal-barPeste 340 de contravenţii şi 16 infracţiuni, constatate de poliţiştii dâmboviţeni

În perioada 30 mai-01 iunie a.c., peste 180 de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au fost prezente la datorie pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Din numărul total al efectivelor, 110 au fost de ordine publică, 36 de poliţie rutieră şi 37 specializaţi în investigaţii criminale şi investigarea fraudelor.

Pe parcursul celor trei zile, poliţiştii au constatat 16 de infracţiuni, din care 10 în flagrant delict.

De asemenea, au aplicat 346 contravenţii a căror valoare se ridică la peste 57 000 de lei.

Dintre acestea, 274 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către participanţii la trafic şi 58 pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

131 de şoferi au fost amendaţi pentru exces de viteză, iar alţi 2 au fost depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut 21 permise de conducere şi retras 9 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial