18 aprilie 2024
TRUCK&BUS: O săptămână de controale! Vizați, transportatorii de mărfuri și persoane

TRUCK&BUS: O săptămână de controale! Vizați, transportatorii de mărfuri și persoane

www.mariusbuga.ro_images_microbuzTransportul de persoane şi de marfă, în atenţia poliţiştilor

În perioada 21-27 iulie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară acţiunea „TRUCK&BUS”, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

Acţiunea vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

 

În cadrul acţiunii, sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone .

 

Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către structurile de poliţie rutieră din Europa, pentru perfecţionarea modului de aplicare a legislaţiilor rutiere şi reducerea accidentelor de circulaţie.

 

Poliţia rutieră din România, prin Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., a devenit membră cu drepturi depline a organizaţiei începând cu anul 2003.

 

În prima zi de acţiune, poliţiştii au oprit în trafic pentru control aproape 120 de vehicule destinate acestor categorii de transport şi au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial