19 aprilie 2024
Trei elevi din Dâmboviţa, câştigători la Concursul Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii

Trei elevi din Dâmboviţa, câştigători la Concursul Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii

arh-copiiJoi, 23 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, s-a încheiat evaluarea portofoliilor depuse de cele 55 de parohii care s-au înscris la Concursul Național de Creație Icoana și Școala mărturisirii ce se desfășoară anul acesta în Patriarhia Română.
   În întreaga Eparhie, la acest concurs, au participat 672 de elevi, iar după selecția și premierea la faza parohială, la cele 5 protoierii ale Eparhiei noastre au fost depuse 160 de portofolii. După evaluarea acestora, au fost desemnați câte trei câștigători care s-au calificat la etapa eparhială a concursului ce va avea loc în ziua de 11 aprilie 2017, la Târgoviște. Toți participanții au primit daruri, iar cei 15 câștigători de la faza pe protoierie au primit premii în bani din partea protoieriilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 copÎn cadrul Parteneriatului dintre Biserică și Școală, în Protoieria Găești, s-au desfășurat activități dedicate Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti în Patriarhia Română. Astfel, la Parohia Sf. Nicolae din Găești, s-a avut loc dezbaterea cu tema Semnificația așezării sfintelor icoane în biserică, la care au participat: Pc. Protopop Marius Traian Stan, Pc. Pr. Ion Bejan de la Parohia Sf. Nicolae, Pc. Pr. Cristian Simescu de la Parohia Sf. Ioan și profesor de Peligie, profesori și elevi de la Liceul Tehnologic Iordache Golescu din Găești. La finalul activității, preoții au dăruit icoane tuturor celor prezenti.
   La Școala Radu cel Mare din Găești, sub coorodonarea PC pr. Gheorghe Valeriu, paroh al Parohiei Cioflec, s-a desfășurat activitatea, intitulată Icoana din sufletul meu, în cadrul căreia a fost împărtășită celor mici învățătura de credință despre sfintele icoane și importanța acestora în viața cotidiană. În încheiere, părintele a oferit daruri copiilor și a dăruit bibliotecii școlii volume apărute la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

curs Joi, 23 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, a avut loc, la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, debutul cursului de limba engleză pentru copii. Acesta a fost inaugurat după cursurile de cusături și quilling, prin bunăvoința doamnei Prof. Sorina Popescu, de la Școala Tartaşeşti. Reamintim că aceste cursuri se desfășoară în fiecare zi de joi, între orele 12 – 13 și sunt gratuite, ele promovând viziunea solidarității educaționale creștine-ortodoxe.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial