Toţi au crezut că a murit într-un incendiu, dar legiştii au aflat că era o crimă! | TargovisteNEWS

Toţi au crezut că a murit într-un incendiu, dar legiştii au aflat că era o crimă!

lipaMoarte învăluită în mister în Lipăneşti, judeţul Prahova. O femeie de 65 de ani a fost găsită fără suflare în propria casă, cuprinsă de un incendiu, însă medicii legişti au constatat că ea fusese înjunghiată înainte.

Este posibil că asasinii să fi pus focul intenţionat, pentru a şterge urmele crimei, însă pompierii nu au confirmat deocamdată o asemenea ipoteză. Ei spun că flăcările au pornit de un coş de fum neizolat. Anchetatorii încearcă să facă acum lumina în acest caz

lipa3Incendiul a a avut loc în noaptea de duminică spre luni. După ce localnicii au dat alarma şi pompierii au stins focul, în casă a fost găsit cadavrul proprietarei.

Dacă iniţial s-a crezut că proprietara a murit în urma incendiului, autopsia a arătat că nu a fost aşa. Avea trupul brăzdat de lovituri, iar acum cazul este preluat de procurori şi sunt căutaţi făptaşii.

lipa4Cel mai probabil, spun localnicii, biata femeie a fost atacată de un hoţ, care a intrat în casă în puterea nopţii. Medicii au găsit pe trupul ei zeci de răni, ceea ce demonstrează că agresorul s-a luptat îndelung cu victima sau a vrut să o chinuie. A apărut astfel şi varianta unei răzbunări.

Maria Gheorghe, prietena victimei: „Cred că ori o duşmănie, ori un jaf. Bani foarte mulţi nu avea, dar ca orice om, pentru vremuri grele, o fi avut.”

Femeia era văduvă, nu avea copii şi trăia dintr-o pensie de 700 de lei. O vizită însă des o verişoară, care locuieşte la câteva case distanţă

lipa2Elena Petrescu, verişoara victimei:Foarte în putere, avea zile de trăit, încă multe. Şi i-au curmat viaţa nemernicii, să îşi şteargă urmele, aşa se presupune.”

Apropiaţii pensionarei cred că aceasta ar fi fost chinuită până la moarte ca să spună unde îşi ţine economiile.

Elena Tatu, prietena victimei: „Diavoli d-ăştia de copii, ăştia, să îi ia banii, că aşa e în ziua de azi. A avut şi ea nişte bani, a spus şi atât i-a fost. A dat foc să nu se vadă urmele.”

lipa1Niculina Marin, vecină: „D-aia a dat foc, o fi zis că nu se mai află.”

Pompierii spun totuşi că focul a pornit de la coşul de fum neizolat corespunzător. Poliţiştii încearcă să refacă filmul evenimentelor: au ridicat imaginile de pe camerele de surpaveghere din localitate şi au audiat mai multe persoane. Ei nu au deocamdată un cerc de suspecţi.