28 martie 2024

Top 5 interlopi care au fost eliberaţi în baza legii recursului compensatoriu

nutuIon Balint, zis “Nutu Camataru”, unul dintre cei mai cunoscuti lideri interlopi din Romania, a fost eliberat conditionat in aceasta saptamana de la Penitenciarul Gaesti. Eliberarea sa a fost grabita de prevederile Legii recursului compensatoriu.

Prevederile acestui act normativ au avut efecte si in alte cazuri mediatizate de persoane condamnate pentru fapte cu violenta. Legea recursului compensatoriu stabileste ca detinutii care au stat in conditii improprii beneficiaza de sase zile libere la fiecare 30 de zile executate.

“Regele Capitalei”

Nutu Camataru – era inchis in penitenciar din decembrie 2017. Interlopul este considerat liderul crimei organizate din Sectorul 5, dar puterea sa se intinde peste toata gruparile din Capitala si in judetele din sudul tarii.

Nutu Camataru executa o sentinta de 5 ani si 5 luni inchisoare pentru infractiuni de violenta – santaj, camatarie, tentativa de omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Faptele au fost comise la putina vreme dupa ce a fost pus in libertate, intr-un dosar de camatarie.

Dupa ce si-a contopit infractiunile, si-a redus o perioada in care a fost arestat preventiv, Nutu Camataru a fost eliberat in baza unei decizii date de Judecatoria Gaesti. Procurorii nu au facut contestatie.

Decizia de eliberare nu a fost inca motivata.

Eugen Preda: 378 zile

Eugen Preda – a fost fost primul mare lider interlop care a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu. El a fost eliberat pe 22 noiembrie 2017, la scurt timp de la intrarea in vigoare a actului normativ.

Eugen Preda, considerat liderul clanului “Sportivilor”, a fost condamnat in 2013 la 12 ani de inchisoare. Judecatoria Focsani i-a admis solicitarea de eliberare pe 14 noiembrie 2017, iar sentinta nu a fost contestata de procurori.

Potrivit motivarii Judecatoriei Focsani, Eugen Preda a castigat 378 zile in baza Legii recursului compensatoriu.

Bercea Mondial: 432 zile

Sandu Anghel – zis Bercea Mondial, a iesit pe 8 februarie 2019 pe poarta penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Bercea Mondial este celebru pentru implicarea sa in mai multe afaceri de evaziune fiscala si spalare de bani, dar si pentru ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele lui Traian Basescu.

Dupa ce a fost gasit vinovat in doua dosare, interlopul a fost condamnat la o pedeapsa totala de de 11 ani si 9 luni. Bercea Mondial era inchis din 20 februare 2011 si mai avea de executat doi ani si sapte luni de inchisoare.

Potrivit motivarii Tribunalului Mehedinti, Bercea Mondial a castigat 432 zile in baza Legii recursului compensatoriu.

Regele Puscariilor a recidivat

Eugen Buliga – zis Jan, cunoscut ca Regele Puscariilor, a iesit din penitenciar pe 28 ianuarie 2018. Interlopul fusese condamnat la 13 ani de inchisoare pentru ca a violat doua minore.

Dupa eliberare, Buliga a recidivat. El a fost arestat din nou in noiembrie 2018 pentru viol si lipsire de libertate. Procurorii spun ca interlopul ar fi sechestrat si violat o tanara de 17 ani.

Eugen Buliga a beneficiat de 372 zile castigate in baza Legii recursului compensatoriu.

Liderul interlopilor din Alba Iulia

Claudiu Mircea Sibisean – fost lider al lumii interlope din Alba Iulia, a iesit din penitenciarul Aiud in decembrie 2017, imediat dupa intrarea in vigoare a Legii recursului compensatoriu.

El fusese condamnat la 8 ani de inchisoare pentru constituire a unei grupari infractionale, trafic de fiinte umane, violente si lipsire de libertate in mod ilegal.

Potrivit sentintei Tribunalului Alba, Sibisean a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu. Ca urmare a acestui act normativ, dar si a muncii prestate in penitenciar, intelopul a beneficiat de un total de 210 zile.

sursa – ziare.com

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial