29 martie 2024

TOATĂ POLIȚIA, ÎN PICIOARE! Știai ce ți s-a pregătit pentru duminică?

www.mariusbuga.ro_images_politieRecomandări pentru o întoarcere în siguranţă din minivacanţa ocazionată de sărbătoarea „ Sfintei Marii”

 

Duminică, 17 august a.c., efectivele poliţiei dâmboviţene vor continua să acţioneze pe principalele artere ce tranzitează judeţul, pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere.

 

Aşadar, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă sau cea neadaptată la condiţiile meteo şi de drum reprezintă principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

 

Poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

 

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

 

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a acestuia. Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante, stingătorul de incendii şi trusa medicală de prim-ajutor!

 

Nu vă urcaţi la volan, daca aţi consumat băuturi alcoolice sau vă simţiţi obosiţi! Orice accident, rănire sau deces produse pe fondul oboselii sau a consumului  de alcool pot fi evitate în totalitate.

 

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni, bicicliști, mopediști ori motocicliști!

 

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial