19 aprilie 2024
Titu – Biserica a oferit daruri celor defavorizaţi

Titu – Biserica a oferit daruri celor defavorizaţi

ACŢIUNI FILANTROPICE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

În această săptămână, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, sub coordonarea Sectorului Social-Filantropic al Arheipiscopiei Târgoviştei, Biroul de Asistenţă Socială al Protoieriei Titu a desfăşurat mai multe activităţi filantropice în instituţii de ocrotire socială din raza de jurisdicţie a acestei protoierii.

În urma colectei, organizate ca urmare a îndemnului pastoral al Sfântului Sinod cu privire la Anul omagial al Tainei Sf. Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, în cadrul parohiilor din jurisdicţia sa, în apropierea sărbătorii prilejuite de Naşterea Domnului, au fost oferite daruri beneficiarilor unor aşezăminte social-filantropice.

Astfel, bătrânii de la Azilul Ghergani au primit 45 de pachete cu daruri, în alimente; cei de la Azilul Mereni au primit 19 pachete cu alimente, iar la Aşezământul Sf. Ştefan, au fost distribuite 9 pachete cu alimente, fetelor găzduite aici, care au probleme de sănătate şi care nu au nici casă nici familie, fiind provenite, fie din centre de plasament, fie direct de pe stradă. De asermenea, pentru necesităţi funcţionale, instituţia a primit şi elemente de mobilier.

Amintim că, în parohiile acestei protoierii, ca, de altfel, şi în celelalte patru protoierii ale Eparhiei noastre, au fost organizate, în această perioadă, ample acţiuni social-filantropice şi caritative, pentru a alina, prin bucuria darului şi prin manifestarea iubirii şi grijii faţă de aproapele, suferinţele celor aflaţi în necazuri şi nevoi.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial