25 aprilie 2024

Ce ascundeau acesti barbati de ochii celor de la Arme si munitii!

www.mariusbuga.ro_images_pistolBULETIN INFORMATIV

 Acţiune a poliţiştilor specializaţi în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase

La data de 09 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte,  pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, poliţiştii au descoperit la domiciliile a patru bărbaţi, cu vârste  cuprinse între 24 şi 58 de ani, arme letale şi neletale supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permiselor  de arme era expirată, aceştia nu le-au predat la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele bărbaţilor, s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, respectiv de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, trei dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 295/2004 întrucât nu depozitau armele în condiţii de securitate.

Ca şi măsură complementară, s-a dispus anularea dreptului de deţinere, port şi folosire de arme letale şi neletale supuse autorizării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial