17 aprilie 2024

Le-au luat painea de la gura! Angajatii la negru, in vizor!

www.mariusbuga.ro_images_paineŞTIRE DE PRESĂ

  „Munca la negru”, depistată şi sancţionată de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor

 Ieri, 09 iulie a.c., în urma unei acţiuni organizate pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului de „ muncă la negru”, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu specialişti ai I.T.M Dâmboviţa au depistat 13 persoane în timp ce desfăşurau activităţi lucrative în domeniul construcţiilor şi confecţiilor, fără a fi angajate cu forme legale.

Poliţiştii au procedat la întocmirea a două dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 264 alin. 3 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, respectiv de „ primire la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă”.

900 de pâini, confiscate de la un agent economic a cărui activitate i-a fost suspendată

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, însoţiţi de reprezentanţi ai D.S.V.S.A, I.T.M, D.A.J şi D.S.P Dâmboviţa, au efectuat un control la o societate comercială din Bilciureşti, cu obiect de activitate producerea şi comercializarea de produse de panificaţie.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că deşi activitatea de producţie a pâinii a fost suspendată pentru 45 de zile, agentul economic a continuat să desfăşoare astfel de activităţi,fără a respecta normele de igienico-sanitare.

De asemenea, au fost descoperite 900 de pâini pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a adiministratorului în conformitate cu prevederile H.G 857/2001, HG 984/2005 şi Legii 12/1990.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial