20 aprilie 2024
Târgovişte – “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Târgovişte – “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

ULTIMA ZI DIN PROGRAMUL “SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!” LA C.N.M.” CURTEA DOMNEASCA”

Săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” la Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte s-a încheiat astăzi. Ultima zi a fost la fel de interesantă şi de atractivă ca fiecare zi din această săptămână.

Activităţile din această perioadă s-au desfăşurat conform unui orar dinainte stabilit şi au vizat componenţa instructiv- educativă de o altă manieră decât cea obisnuită.

În această săptămână s-au desfăşurat numeroase ateliere educative de creaţie, vizite la muzee, desene tematice, activităţi practice, vizionări de materiale educative în Power-Point.

În funcţie de atelierele pentru care au optat, elevii au avut posibilitatea să afle despre semnificaţia Sărbătorilor Pascale, fie au desfăşurat activităţi de popularizare a arheologiei în rândul copiilor prin mijloace interactive, teoretice şi practice; de restaurare a bunurilor de patrimoniu aparţinând muzeului şi, totodată, au pus în practică etapele de lucru asupra unor vase etnografice; de cunoaştere şi experimentare a tehnicilor de bază de modelare în lut şi a etapelor de lucru. Au putut participa la vizionarea de filme istorice, iar un alt atelier s-a desfăşurat în cadrul Cabinetului Numismatic, unde au fost punctate teme despre apariţia monedelor pe teritoriul României şi cum arătau monedele împăraţilor romani.

O altă activitate inedită şi cu un impact puternic la elevii dâmboviţeni a fost atelierul de îndemânare dedicat celor care au dorit să înveţe cum să tragă cu arcul, şi acum au avut ocazia să o facă gratuit, lângă Turnul Chindia, la Curtea Domnească. De asemenea, copiii au putut beneficia şi de un itinerar istoric ce a avut în vedere punerea în valoare a patrimoniului cultural al oraşului Târgovişte.

Activităţile s-au adresat tuturor categoriilor de elevi: începând cu preşcolarii şi terminând cu liceenii, oferind, în egală măsură, şi cadrelor didactice posibilitatea de a învăţa în acelaşi timp cu aceştia.

Atmosfera din această săptămână a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori cu sentimentul câştigării unor experienţe noi. Copiii au fost dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa, profesorii dispuşi să socializeze cu elevii lor, într-un context non-formal, destins, prielnic pentru cunoaştere.

Evenimentul s-a derulat la toate muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească”, locații în care, timp de cinci zile, elevi din întreg judeţul, dar şi din afara lui, au desfășurat , sub îndrumarea personalului de specialitate al muzeelor şi a cadrelor didactice, activităţi diferite menite să pună în valoare talentele, preocupările şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. “Curtea Domnească” Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial