29 martie 2024
Târgovişte – Doriţi să vă relaxaţi la piscina din micro 3? Nu mai doriţi!

Târgovişte – Doriţi să vă relaxaţi la piscina din micro 3? Nu mai doriţi!

❚ Pe uşa de la intrare a fost afişat un anunţ, pe care apare mare cuvântul REVIZIE, pentru perioada 8-15 august, dar e posibil ca ea să fie prelungită ❚ Ciprian Iugulescu, preşedintele clubului care administrează bazinul, se află în continuare în concediu, nefiind prezent nici la testările observatorilor de fotbal şi nici la şedinţa CLM de luna trecută, când CSM Târgovişte a solicitat 20 de miliarde lei vechi pentru echipa de baschet ❚ Inaugurată în anul 2009, piscina acoperită din Târgovişte a atras imediat sancţiuni din partea Curţii de Conturi, care a descoperit că s-a plătit nelegal şi nejustificat către antreprenorul lucrărilor, SC Cobadi SRL, suma de 44.843 lei, din care 28.414 lei lucrări care nu au fost executate şi 15.125 lei, lucrări supraevaluate ❚ Până când va apărea la Târgovişte un complex turistic de nataţie, pe care primarul Gabriel Boriga îl promite de ani întregi, ar trebui avută mai multă grijă de această piscină acoperită

Angajaţii piscinei acoperite din micro III Târgovişte îşi omorau ieri timpul aşezaţi la vorbă pe băncile din faţa vestiarelor. „E închis bazinul, suntem în revizie”, îi transmit unui părinte, venit cu copilul la înot. Pe uşa de la intrare a fost afişat un anunţ, pe care apare mare cuvântul REVIZIE, pentru perioada 8- 15 august. „A venit un control de la DSP şi a trebuit să închidem”, ne lămureşte unul dintre salariaţi.

Am înţeles că ar fi probleme cu calitatea apei, că nu ar mai funcţiona decât un duş, că nu ar mai avea cine să se ocupe de partea mecanică. Ar fi trebuit să ne lămurească Ciprian Iugulescu, preşedintele CSM Târgovişte, club care administrează bazinul, însă nu a putut fi contactat pe telefonul mobil, se pare că se află tot în concediu.

O fi petrecut alături de primarul Boriga la Londra, care a mers să urmărească probele din ultimele zile ale Jocurilor Olimpice. Ce mai contează problemele de la bazin, dacă vor să practice înotul, târgoviştenii pot merge la gârlă, pe Ialomiţa, unde apa abia dacă le mai ajunge până la genunchi.

Probleme cu apa de îmbăiere…

Oamenii au avut dreptate, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a suspendat activitatea la piscina acoperită aflată în administrarea lui Iugulescu, descoperind probleme la calitatea apei, confirmare venită din partea consilierului Marinela Popa, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„În cazul bazinul de înot de micro III, vorbim despre o decizie de suspendare temporară a activităţii, până în momentul în care se vor pune la punct problemele depistate acolo. Decizia a survenit ca urmare a faptului că au fost înregistraţi nişte parametri neconformi ai apei de îmbăiere, valorile clorului rezidual fiind sub cele normale. Apa este verificată frecvent în această perioadă, iar situaţia nu este una foarte gravă, se poate remedia”.

Să sperăm că revizia va dura doar până mâine, cum apare pe acel afiş, însă avem serioase reţineri, câtă vreme preşedintele Ciprian Iugulescu se află în continuare în concediu, nefiind prezent nici la testările observatorilor de fotbal şi nici la şedinţa CLM de luna trecută, când clubul pe care îl conduce a solicitat 20 de miliarde lei vechi pentru echipa de baschet.

…dar și cu Curtea de Conturi

Inaugurată în anul 2009, piscina acoperită din Târgovişte a atras imediat sancţiuni din partea Curţii de Conturi, care a descoperit că s-a plătit nelegal şi nejustificat către antreprenorul lucrărilor, SC Cobadi SRL, suma de 44.843 lei, din care 28.414 lei, lucrări care nu au fost executate şi 15.125 lei, lucrări supraevaluate.

Curtea de Conturi a dispus imediat generalizarea verificării plăţilor către antreprenorul lucrărilor, stabilirea întinderii prejudiciului şi luarea măsurilor pentru recuperarea acestuia. Chiar dacă este un obiectiv de interes public, jurnaliştilor trustului Artpress le-a fost interzis accesul în bazin, pe motiv că nu deţin o acreditare din partea clubului, obţinută doar de ziariştii partidului iubit.

Până când va apărea la Târgovişte un complex turistic de nataţie, pe care primarul Gabriel Boriga îl promite de ani întregi, ar trebui avută mai multă grijă de această piscină acoperită.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial