Târgoviştenii au participat la slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari | TargovisteNEWS

Târgoviştenii au participat la slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari

boboteaza2018Numeroși credincioși târgovișteni au participat, sâmbătă, 6 ianuarie 2018, la Catedrala din Târgoviște, la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari, pe un podium special amenajat în fața istoricului locaș de cult, ctitorit de Sf. Voievod Neagoe Basarab.

În cuvântul său, Chiriarhul nostru a aprofundat semnificația teologică a Botezului Domnului, una din cele mai mari sărbători creștine, arătând că acest eveniment are în vedere sfințirea ființei umane și a întregii creații. Botezul Domnului pune fundament botezului creștin și manifestă lucrarea mântuitoare a Sfintei Treimi, arătând că rostul omului în viață este acela de a se sfinți și de a manifesta, prin faptele sale, sfințenia lui Dumnezeu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Life-Style

“Revelionul familiştilor”. Peste o sută de iubitori ai muntelui au luat drumul Bucegilor pentru a se detoxifia după bogatele mese de sărbătoare

La începutul fiecărui an, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park organizează, în parteneriat cu prietenii Asociației Ecologice Floare de Colț, o tură specială, de deschidere de poteci pe trasee clasice de iarnă, din masivul Bucegi. În week-end-ul recent încheiat, 100 de persoane cu vârste cuprinse între 3 și 70 de ani, majoritatea [...]