Târgovişte – Un nou parc, de 7 milioane de lei, bani europeni, în vecinătatea mall-ului | TargovisteNEWS

Târgovişte – Un nou parc, de 7 milioane de lei, bani europeni, în vecinătatea mall-ului

nou-parc“La Primaria Targoviste, in prezenta domnului Liviu Musat, Director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum si a domnului Alexandru Oprea, Presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a fost semnat contractul de finantare pe fonduri europene avand ca obiect „Amenajare Parc Public de Agrement si Loisir UM Gara”.

Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, situata pe locatia fostei UM Gara in vecinatatea noului mall, se va construi un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.
Spatiul verde presupune zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.
Vor fi amplasate cismele si toalete.
De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.
Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de executie maxima este de 12 luni, iar sursa de finantare a lucrarilor amintite este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”.
Lucrarile vor debuta in cel mult 2 saptamani”, a anuntat primarul Cristian Stan.

Life-Style

Regulile de călătorie cu avionul se schimbă din iunie. Măsuri pentru pasageri și personal

Agenția Europeană de Siguranță în Aviație a emis un ghid pe baza căruia fiecare aeroport şi linie aeriană vor impune măsuri pentru pasageri și personal. Dacă un pasager are febră de peste 38 de grade, îi este luată din nou temperatura, apoi este consultat de un medic, eventual, chiar pe aeroport. Aeroporturile sunt încă goale, [...]