20 aprilie 2024
Târgovişte – Un fost ofiţer de cavalerie a picat în plasa unor hoţi care s-au dat drept angajaţi ai companiei de gaze!

Târgovişte – Un fost ofiţer de cavalerie a picat în plasa unor hoţi care s-au dat drept angajaţi ai companiei de gaze!

jefg5Un pensionar de 92 de ani, din Târgovişte, fost ofiţer de cavalerie, a picat în plasa unor hoţi care s-au dat drept angajaţi ai companiei de gaze. Indivizii au bătut la uşa bătrânului şi i-au spus că trebuie să facă revizia instalaţiei.

jefg3Fără să le ceară vreo delegaţie sau legitimaţia de serviciu, proprietarul le-a plătit 300 de lei. Iar hoţii nu s-au mulţumit cu atât, ci i-au mai furat din casă încă 1300. Acum, poliţia încearcă să le dea de urmă.

jefg1Bărbatul, fost sportiv de performanţă şi ofiţer în armată, este văduv de 4 ani şi locuieşte singur, într-o vilă impunătoare din centrul oraşului Târgovişte. Are un fiu stabilit în Germania, director la o companie renumită. Pensionarul povesteşte că ziua-n amiaza mare, necunoscuţii i-au bătut puternic în geam să le deschidă.

jefg4Ion Oprea, păgubit: ”Unul mai înalt, mai tinerel, unul de vreo 30 de ani, unul de vreo 40. Îmbrăcaţi în costum. N-au arătat vreo legitimaţie. Eu sunt vinovat, că n-am cerut.”

jefg2De bună-credinţă, omul i-a poftit pe cei doi falşi instalatori să îi verifice instalaţia de gaze. Povesteşte că l-au plimbat prin mai toate încăperile vilei, atât la parter cât şi la etaj, timp în care au văzut unde îşi ţine economiile. Au găsit 1000 de lei într-o cutie şi alţi 300 în portofel.

jefgLa final, pensionarul a plătit şi o aşa-zisă taxă de revizie, de 300 de lei, pentru care a primit o chitanţă de mână. Când şi-a dat seama că a fost înşelat, bătrânul şi-a anunţat fiul şi poliţia.

Se pare că suspecţii au făcut greşeala să lase mai multe amprente pe centrala proprietarului, aşa că poliţiştii au ridicat toate probele şi urmează să le dea de urmă.

Dacă vor fi prinşi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii risca până la 3 ani de închisoare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial