19 martie 2024
Târgovişte – Un Babel infinit

Târgovişte – Un Babel infinit

babel8Un Babel infinit

Ziua de 7 iunie a fost dominată de imaginile filmice din spectacolul CUBE al celui mai important teatru de imagine din lume: Laterna Magika, extensie a Teatrului Național din Praga, Cehia. Un spectacol despre universul uman care se dilată și se strânge în funcție de trăirile interioare și de mediul înconjurător, forțe care acționează cumva antagonic asupra individului. Un eseu vizual și coregrafic care, prin execuția tehnologică sincronizată la milimetru și milisecundă cu mișcarea actorilor, ne-a lăsat fără cuvinte. Apoi, ne-am bucurat din nou de entuziasmul și prospețimea studenților scoțieni de la Edinburgh College în a doua reprezentație cu Fiecare duine, duine fiind cuvânt arhaic scoțian pentru om. Spectacolul regizat de JeungWoo Son, Medea`s Fantasy”, a fost sensibil și metaforic, în tonuri de roșu și gri. Seara s-a încheiat în acordurile armonioase ale instrumentului handpan, iar artiștii care au jonglat cu focul au smuls chițăituri” entuziaste din partea copiilor.

Sâmbătă seara a început muzical cu Sonata Kreutzer, în regia Directorului Festivalului Mc Ranin. Spectacolul se bazează pe imaginea născută din trăiri interioare.

Family Lear al companiei Gabyun Theater din Coreea de Sud urmărește firul epic al binecunoscutei povești despre rege și cele trei fiice ale sale, esențializând personajele. Energicul italian Jonathan Marquis va face din nou o dovadă a echilibrului perfect, de data aceasta așteptând publicul în Centrul Vechi.

Ziua s-a încheiat cu un moment încărcat de emoție când ne vom reaminti cu drag de cel prin fotografiile căruia trăiesc în continuare anterioarele ediții de Babel. Este vorba de Sorin Radu, fotograf de talie mondială.

Încă NE VEDEm la BABEL!

Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial