29 martie 2024

Târgovişte – Trei proiecte propuse de cetăţeni, finanţate de primărie

primaria-tgvPrimăria Târgovişte va lansa o platformă on-line unde locuitorii oraşului vor putea să îşi înscrie ideile pentru trei proiecte finanţate de administraţia locală.

Edilii municipiului spun că astfel cetăţenii au posibilitatea de a participa în mod direct la dezvoltarea comunităţii, iar un procent din bugetul local va fi direcţionat pentru asemenea proiecte.

Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecționate este de 1.200.000 lei/an bugetar, iar valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 400.000 lei, inclusiv TVA.
Propunerile de proiecte trebuie sa se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea Municipiului Târgoviște:
1. Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale;
2. Amenajare de spații verzi și locuri de joacă;
3. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;
4. Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
5. Infrastructură culturală;
6. Infrastructură socială;
7. Infrastructură de sănătate;
8. Digitalizare;
Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate 3 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru acel exercițiu bugetar.
Persoanele care doresc să propună proiecte trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Târgoviște și să se înscrie în platforma online dedicată bugetării participative. În acest sens, cetățenii interesași trebuie să își creeze un cont de utilizator în platforma online sau să se logheze prin contul rețelei de socializare.
Primarul municipiului, Cristian Stan, a explicat pe larg rolul pe care îl va avea platforma online www.târgoviște-decide.ro, proces online de bugetare participativă care deja este pus în practică în orașe precum Sibiu, Cluj, Oradea sau București.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial