24 aprilie 2024

Târgoviște – Și-au falsificat actele să rămână cu armele!

www.mariusbuga.ro_images_pistolInspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa informează persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării, că potrivit Legii 295/2004, au obligaţia de a se prezenta la sediul situat în Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.64,  Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte,  pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

 

Astfel, poliţiştii au descoperit la domiciliile a doi bărbaţi, de 31 respectiv 65 de ani, arme letale şi neletale supuse autorizării.

 

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permiselor  de arme era expirată, aceştia nu le-au predat la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

 

De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul, de 31 de ani, a falsificat data ultimei vize înscrise în permisul de port armă.

 

Pe numele acestora, s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”,” fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial