17 aprilie 2024
Târgovişte – S-a dat startul Săptămânii Prevenirii Criminalității

Târgovişte – S-a dat startul Săptămânii Prevenirii Criminalității

prevCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

Pe 26 septembrie, la sediul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a avut loc o conferință de presă prilejuită de lansarea celei de a unsprezecea ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității, program derulat la nivel național.

La nivelul județului Dâmbovița, campania este susținută de către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, Organizația Salvații Copiii și Penintenciarele Mărgineni și Găești.

Activitățile circumscrise programului urmăresc sensibilizarea tuturor cetățenilor, chiar și a copiilor, cu privire la importanța adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale, precum și prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de fapte antisociale.

Prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității a fost dedicată prevenirii și combaterii delincvenței juvenile. Astfel, polițiștii de la proximitate și de la posturile de poliție au organizat întâlniri în unitățile de învățământ din județ, ocazie cu care au fost discutate teme privind cauzele și împrejurările care determină adoptarea unui comportament infracțional în rândul elevilor, precum și o serie de măsuri pentru prevenirea faptelor comise cu violență.

Totodată, după încheierea conferinței de presă, structura de prevenire a criminalității a fost gazda unei întâlniri dintre o persoană privativă de libertate și elevii de la Liceul Tehnologic Voievodul Mircea. Persoana condamnată pentru trafic de droguri și săvârșirea de infracțiuni cu violență le-a relatat copiilor povestea de viață.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial