20 aprilie 2024

Târgovişte – Poliţiştii au dibuit o afacere necurată!

www.mariusbuga.ro_images_polmPoliţiştii dâmboviţeni efectuează cercetări în cazul unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu efective de poliţie rutieră, au organizat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte, pe linia  prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului de mărfuri.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, în care se aflau numiţii R.G., de 57 de ani şi R.C., de 23 de ani, ambii din localitatea Strehaia, judeţul Mehedinţi.

Cu ocazia controlului, poliţiştii au descoperit că aceştia transportau peste      3 000 de kilograme de sârmă de sudură de diferite dimensiuni, 147 de kilograme de electrozi şi 100 de discuri abrazive, fără să deţină documente legale de provenienţă.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul, de 23 de ani, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, a achiziţionat bunurile  prin intermediul unor firme de tip fantomă cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Cel în cauză intenţiona să livreze mărfurile către un alt agent economic, prin întocmirea de facturi fiscale fictive, neînregistrate în evidenţa contabilă.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”, iar bunurile, în valoare totală de 27 500 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial