28 martie 2024
Târgovişte – Pensionarii, atenţionaţi despre fraudele de pe internet

Târgovişte – Pensionarii, atenţionaţi despre fraudele de pe internet

fraudePrevenirea fraudelor comise în mediul online în atenția polițiștilor

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au organizat o întâlnire la Clubul Pensionarilor, din Târgoviște.

Astfel, cei prezenți au fost informați cu privire la fraudele comise în mediul online și au primit sfaturi utile pentru a se putea proteja împotriva înșelăciunilor cu suport tehnic fals.

Sfaturi pentru utilizatorii de tehnologie, pentru a se feri de astfel de înșelăciuni cu suport tehnic fals:

1. Fiţi atenţi la orice mesaj de tipul pop-up nesolicitat care apare pe dispozitivul dvs. şi care vă avertizează asupra unei posibile probleme tehnice. Ignoraţi mesajul şi cerinţele afişate.

2. Microsoft nu va încerca niciodată în mod proactiv să vă contacteze pentru a vă oferi suport tehnic nesolicitat. Orice tip de comunicare cu Microsoft trebuie sa fie iniţiat de dvs.

3. Evitaţi acordarea accesului la calculatorul dvs. unei terţe părţi. Faceţi acest lucru doar dacă sunteţi sigur de faptul că persoana este un reprezentant legitim al unei echipe de asistenţă tehnică al cărei client sunteţi deja.

 4. Dacă nu sunteţi sigur de faptul că Microsoft încearcă într-adevăr să vă contacteze printr-un apel telefonic, închideţi şi contactaţi dvs. Microsoft la adresa Microsoft Answers Desk www.support.microsoft.com.

În cazul în care credeţi că aţi fost vizat(ă) de o încercare de înşelăciune cu suport tehnic fals, vă rugăm să o raportaţi la https://www.microsoft.com/en-us/concern/scam, să contactaţi Poliţia la cybercrime@politiaromana.ro şi să informaţi CERT-RO la alerts@cert.ro.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial