25 aprilie 2024

Târgoviște: Olimpiada Ştiinte pentru Juniori

www.mariusbuga.ro_images_elevi1Olimpiada Ştiinte pentru Juniori se adresează elevilor din învăţământul obligatoriu, clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, cu respectarea condiţiei ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie 2014.

Olimpiada este interdisciplinară, reunind cunoștințe din domeniile chimie, biologie, fizică, pe baza unei programe și bibliografii unice.

A IX-a ediție a etapei naționale a olimpiadei se desfășoară la Târgoviște, în perioada 3 – 7 august 2014. Participă 108 elevi, reprezentanți din toate județele țării.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc în data de 3 august 2014, la ora 19,00, în amfiteatrul Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște. Au participat reprezentanți ai autorităților locale, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, membrii Comisiei centrale a olimpiadei, inspectori școlari, cadre didactice și, bineînțeles, elevii calificați la această etapă a olimpiadei, alături de profesorii însoțitori. Elevi ai Liceului de Arte Bălașa Doamna Târgoviște și ai Cluburilor Copiilor din Pucioasa, Moreni și Găești au oferit un spectacol artistic foarte apreciat de participanții la festivitate.

Sunt două probe de concurs, proba teoretică, ce se va desfășura în data de 4 august, şi proba practică, prevăzută pentru data de 5 august. Subiectele și baremele de evaluare sunt elaborate pe discipline de concurs (fizică, chimie, biologie) de către grupurile de lucru pentru subiecte ale celor trei subcomisii ale Comisiei centrale a olimpiadei de științe pentru juniori, constituite și coordonate de către inspectorii generali de specialitate din M.E.N.

Lotul lărgit pentru etapa internaţională a olimpiadei Științe pentru juniori va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naţionale.

Festivitatea de premiere a laureaților se va desfășura în data de 7 august 2014, la ora 9,00, în amfiteatrul Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște.

Le urăm un călduros Bun venit! în județul nostru și mult succes participanților.

Informații suplimentare despre etapa națională a olimpiadei sunt postate pe site-ul competiției: http://www.ons.isj-db.ro 

 

 Inspector Școlar General,                                                            Inspector școlar,

   Prof. Luminița PREDA                                                          Prof. Mihaela ANTON

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial