Târgovişte – „MARTIRI AI LUI HRISTOS” | TargovisteNEWS

Târgovişte – „MARTIRI AI LUI HRISTOS”

afisjpg2Asociaţia LITERATA organizează marţi, 15 mai 2018, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” (Târgovişte, str. Stelea, nr. 2), conferinţa cu tema „MARTIRI AI LUI HRISTOS”.

Invitatul special al evenimentului este părintele ieromonah Grigorie Benea, stareţul mănăstirii „Sf. 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, care va face o expunere cu privire la importanţa şi necesitatea cunoaşterii vieţii acelora care au avut de suferit în temniţele comuniste pentru credinţa creştin-ortodoxă. Totodată, se va face o analiză a felului de spiritualitate care a caracterizat perioada regimului comunist în România, facându-se o comparaţie şi cu alte ţări aflate sub acest regim. Participanţii vor avea posibilitatea, după expunere, să pună întrebări invitatului.

Evenimentul va avea parte şi de un moment artistic, formaţia „BASARABII” din Fieni urmând a susţine un mini-concert cu melodii dedicate martirilor din temniţele comuniste.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Life-Style

“Ştefeta veteranilor” este la Târgovişte

COMUNICAT ŞTAFETA VETERANILOR – 17 octombrie 2018 Invictus România este un proiect de educaţie prin care ne arătăm respectul faţă de eroii de ieri şi de azi ai României. ,,Ştefeta veteranilor” ediţia V, organizată de Asociaţia voluntarilor INVICTUS este dedicată Centenarului Marii Uniri şi Zilei Armatei României. Miercuri, 17.10.2018 ,,Ştefeta veteranilor”, a trecut şi prin oraşul [...]