Târgovişte – „MARTIRI AI LUI HRISTOS” | TargovisteNEWS

Târgovişte – „MARTIRI AI LUI HRISTOS”

afisjpg2Asociaţia LITERATA organizează marţi, 15 mai 2018, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” (Târgovişte, str. Stelea, nr. 2), conferinţa cu tema „MARTIRI AI LUI HRISTOS”.

Invitatul special al evenimentului este părintele ieromonah Grigorie Benea, stareţul mănăstirii „Sf. 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, care va face o expunere cu privire la importanţa şi necesitatea cunoaşterii vieţii acelora care au avut de suferit în temniţele comuniste pentru credinţa creştin-ortodoxă. Totodată, se va face o analiză a felului de spiritualitate care a caracterizat perioada regimului comunist în România, facându-se o comparaţie şi cu alte ţări aflate sub acest regim. Participanţii vor avea posibilitatea, după expunere, să pună întrebări invitatului.

Evenimentul va avea parte şi de un moment artistic, formaţia „BASARABII” din Fieni urmând a susţine un mini-concert cu melodii dedicate martirilor din temniţele comuniste.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Life-Style

Cum să îţi renovezi baia cu bun gust

Ce poate fi mai minunat decat sa decorezi locuinta asa cum iti imaginai? Totul este posibil cu putina creativitate si daca ai la indemana toate materialele de care ai nevoie. Daca majoritatea oamenilor se focuseaza in mare parte pe living, ce-ar fi sa iei in considerare si redecoarea baii cu produse si materiale speciale? Baia [...]