28 martie 2024

Târgoviște – Lucrările de modernizare, luate la bani mărunți! E cazul să intervină DNA?

pidiu„Am de gând să cer un audit tehnic şi nu am să-l cer prin DNA, ci o să-l cer direct pentru că mi se permite acest lucru, iar pe cele două Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană am solicitat ca, prealabil unui audit tehnic, diriginţii de şantier să facă un raport de la începutul execuţiei lucrărilor şi până acum: dacă există deficienţe, modul în care văd derularea contractului şi dacă plăţile care s-au realizat s-au făcut în condiţii de ilegalitate.

Până pe 20 martie va trebui să primesc acest raport. Şi pe PIDU A şi pe PIDU B au plecat notificări şi după aceea putem să discutăm şi despre un audit tehnic.

Prima dată, dirigintele de şantier, care este consultantul pe acest proiect şi care autorizează practic tot ceea ce înseamnă lucrare din punct de vedere calitativ şi cantitativ, trebuie să ne spună nouă ca şi beneficiari că lucrările au fost făcute în condiţiile şi la standardele de calitate şi cantitate prevăzute în contract.

Mi se pare normal să vină şi să-mi prezinte situaţia, cu semnătură şi pe etape, şi să-şi asume faptul că la acest moment lucrările sunt făcute corect. Şi de la momentul respectiv putem să mergem mai departe.

Deci, în momentul acesta, a fost demarată această procedură de verificare a calităţii lucrărilor pe PIDU-uri”, a declarat Cristian Stan, primarul interimar al municipiului Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial