16 aprilie 2024
Târgovişte – Lucrările de modernizare a cartierelor, prin PIDU B, la final

Târgovişte – Lucrările de modernizare a cartierelor, prin PIDU B, la final

pidu-b„Proiectul «Reabilitare şi modernizare infrastructură utilităţi publice urbane, reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în zona B a zonei de acţiune urbană din municipiul Târgovişte» a avut ca perioadă de implementare 8 septembrie 2010 – 30 iunie 2016.

Este un proiect fără risc de neimplementare… Face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Târgovişte alături de alte două proiecte, este vorba de proiectul privind reabilitarea şi modernizarea utilităţi publice urbane, reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în zona A a zonei de acţiune urbană, proiect pe care îl vom finaliza săptămâna viitoare, şi de asemenea proiectul care vizează dotarea cu echipamente pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune urbană din municipiul Târgovişte, proiectul care vizează monitorizarea video din zona B.

Aşadar, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a fost implementat cu succes la nivelul municipiului Târgovişte, toate cele trei proiecte care au alcătuit acest Plan fiind finalizate la acest moment.Valoarea totală a proiectului este de 57.985.763,95 lei, valoarea eligibilă este de 41.744.748,98 lei. Obiectivul general al acestui proiect este reabilitarea şi modernizarea zonei B, este vorba de patru cartiere, respectiv Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, Microraionul XI, Microraionul XII.

Obiectivele specifice au fost reabilitarea şi modernizarea reţelelor stradale, a aleilor dintre blocuri şi a trotuarelor, construirea de piste pentru bicicli şti, pe un singur sens pe traseul Tudor Vladimirescu – I.C Brătianu – Radu de la Afumaţi, desfiinţarea garajelor şi amenajarea de locuri de parcare în locul acestora, reabilitarea scuarurilor şi amenajarea terenului pentru crearea de spaţii verzi, reabilitarea infrastructurii de utilităţi publice, reţea de apă joasă presiune, reţea de apă de înaltă presiune, reţea canalizare, reabilitarea infrastructurii de iluminat public şi a infrastructurii subterane de comunicaţii prin fibră optică”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte.

Astfel de momente sunt mai mult decât plăcute, sunt momente care ne certifică faptul că activitatea pe care o desfăşurăm este rodnică, este o activitate care este pusă în slujba comunităţilor unde proiectele noastre se implementează. Trag speranţa că şi următorii ani vor fi plini de proiecte, de propuneri, de iniţiative şi acţiuni pentru comunitatea târgovişteană.

Am fost de câteva ori în vizită la proiecte să vedem cum ele evoluează şi, fără exagerare, chiar aceste proiecte au cunoscut de un an şi jumătate un ritm care a permis să fie finalizate. Sunt convins că strocul întreţinut de Executivul Primăriei a dus la finalizarea acestor proiecte. Îi felicit pe toţi cei implicaţi, sunt proiecte complexe care tratează şi rezolvă multe probleme de la Târgovişte. Îi felicit pentru cum s-au zbătut ca aceste proiecte să ajungă la liman şi trag nădejdea că provocările pe care Programul 2014-2020 ni le-a scos în faţă vor fi bune oportunităţi pentru municipalitatea târgovişteană să rezolve alte şi alte probleme cu care se confruntă comunitatea de aici”, a declarat Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial