29 martie 2024
Târgovişte – „Locuri de muncă de înaltă calificare pentru o economie ecologică”

Târgovişte – „Locuri de muncă de înaltă calificare pentru o economie ecologică”

6Schimb de experienţă între partenerii proiectului Working4Talent,

în vederea atragerii și reținerii în regiunile de dezvoltare

a personalului înalt calificat

            În perioada 7 – 8 mai, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, la Târgovişte, un eveniment în cadrul proiectului Working4Talent, la care participă toţi partenerii din cele nouă ţări ce fac parte din consorţiu.

Proiectul Working4Talent„Human capital and innovation: employment policies in local and regional innovation networks for talent attraction and better job opportunities” („Capitalul uman şi inovare: politici pentru ocuparea forţei de muncă în reţelele inovatoare de la nivel regional şi local, pentru atragerea persoanelor înalt calificate şi pentru oportunităţi mai bune de locuri de muncă”), implementat de ADR Sud Muntenia, este finanțat de Comisia Europeană, în cadrul programului INTERREG IV C. În realizarea proiectuluiWorking4Talent este implicat un consorțiu format din 10 parteneri – autorităţi locale şi regionale din opt state membre ale Uniunii Europene (Spania, Cehia, România, Irlanda, Lituania, Italia, Letonia şi Ungaria) şi Norvegia. 

Scopul organizării evenimentului în România îl reprezintă realizarea un schimb de bune practici cu ceilalți parteneri din cadrul consorțiului în domeniul atragerii și reținerii în regiunile de dezvoltare a personalului înalt calificat.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat o întâlnirea partenerială, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, unde reprezentanţii autorităţilor partenere au discutat stadiul implementării proiectului Working4Talent. Ulterior, la sediul  Universităţii „Valahia” din Târgovişte a avut loc  seminarul „Locuri de muncă de înaltă calificare pentru o economie ecologică”, în cadrul căruia au fost făcute publice rezultatele intermediare ale proiectului. Totodată, au fost prezentate o serie de proiecte, exemple de succes: „Smart Europe” (beneficiar: CJ Maramureş), „Alfred” (beneficiar: Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti), „Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară” (beneficiar: Universitatea Valahia) și proiectul „Centru IT – Service hardware şi software” (beneficiar: SC Flax Computers SRL Târgovişte).

Joi, 8 mai, va fi organizată o vizită de studiu la Centrul Tehnic din oraşul Titu al Renault Technologie Roumanie, unde reprezentanţii autorităţilor partenere din cadrul proiectului vor afla informaţii despre activitatea derulată de centru şi modalitățile în care acesta atrage și reține personalul cu înalte calificări.

Proiectul Working4Talent urmăreşte elaborarea unui mecanism care să faciliteze schimbul de informaţii şi de experienţă între regiunile şi oraşele partenere în proiect, în legătură cu atragerea şi păstrarea persoanelor talentate, în special în domenii precum cercetarea şi inovarea. Astfel, acest proiect vizează îmbunătăţirea politicilor locale şi regionale, precum şi a programelor de acţiune, pentru a genera noi locuri de muncă pentru persoanele cu înaltă calificare şi pentru a îmbunătăţi cunoştinţele autorităţilor de la nivel local şi regional, cu privire la o piață a muncii conectată la fluxurile de inovare. Proiectul a debutat în ianuarie 2012 şi are o durată de implementare de 36 de luni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial