29 martie 2024
Târgovişte – Festivalul-Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”

Târgovişte – Festivalul-Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”

dsc_0020Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la deschiderea celei de-a L-a ediții a Festivalului-Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, desfășurată la Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița.

Festivalul-concurs este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, cu sprijinul Societății Scriitorilor Târgovișteni, Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu”, Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

            În cadrul evenimentului, președintele Daniel Comănescu a transmis următorul mesaj: „Mă simt onorat să particip astăzi, alături de dumneavoastră, la deschiderea celei de-a 50-a ediții a Festivalului – Concurs Național de Literatură Moștenirea Văcăreștilor (…)   Ediție de ediție, Festivalul de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, devenit pe parcurs și Concurs de creație pentru tinerele talente – mai întâi din județ, apoi din țară și din întreaga lume – și-a îmbogățit structura, s-a diversificat ca arie de cuprindere, calitatea demersului cultural și a actului creativ ridicându-se la cote din ce în ce mai înalte.

            Am convingerea că această ediție va fi una memorabilă pentru fiecare dintre dumneavoastră – și nu spun acest lucru doar pentru faptul că este o ediție care marchează o jumătate de secol de existență. Spun și din convingerea că lucrările care se regăsesc în cele patru secțiuni de creație ale concursului vor convinge jurații că, uneori, cuvintele scrise frumos, din suflet, au puterea de a transmite emoții și apreciere.

            Însă, mai presus de cuvinte, în spatele creațiilor dumneavoastră cred că regăsim multă pasiune pentru literatură și, nu în ultimul rând, multă dorință de a reuși să ne prezentați trăiri au evenimente altfel. Sunt lucruri care contează enorm pentru un autor adevărat.

            În numele Consiliului Județean Dâmbovița, tuturor celor care v-ați înscris în această competiție – vă doresc mult succes și multă inspirație pe mai departe. Sper să am oportunitatea de a vă revedea, cu bine, și la următoare ediție!”

             Susținând această artă semnificativă pentru cultura românească și adresându-se tuturor creatorilor de literatură care nu au împlinit 40 de ani, festivalul reunește numeroși participanți. În acest an, la cele patru secții de creație (poezie, proză scurtă, eseu și teatru scurt), s-au înscris atât români, cât și autori de peste hotare, din Republica Moldova, iar lucrările câștigătoare urmează a fi desemnate sâmbătă, 3 noiembrie a.c., în cadrul unei ceremonii festive.

            La manifestare au mai participat: Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului, Oana Vlăducă – deputat,  Sorin Ion – inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Ionuț Lăscaie, managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, scriitori, oameni de cultură dâmbovițeni, numeroși profesori și elevi.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial