28 martie 2024
Târgovişte – „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă!”

Târgovişte – „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă!”

edrutCOMUNICAT DE PRESĂ

Concursul „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă!”, o altă activitate desfăşurată printre elevi

La data de 12 mai a.c., în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, s-a organizat etapa pe centre metodice a concursului ” EDUCAŢIE RUTIERĂ, EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ! ” .

Activitatea s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială nr. 5 Coresi din municipiul Târgovişte şi are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulatie, pentru prevenirea implicării şcolarilor în accidente rutiere.

La concurs au participat elevii de la Şcoala Gimnazială Lucieni, Şcoala Gimnazială Coresi, Şcoala I.A Brătescu-Voineşti, Şcoala Matei Basarab, Colegiul Naţional Constantin Carabella.

În cadrul competiţiei, elevii de gimnaziu şi-au demonstrat îndemânarea în utilizarea bicicletei în poligon, precum şi cunoaşterea regulilor de circulaţie în poligonul „parc-şcoală”. Elevii de liceu şi-au testat atât cunoştinţele pe linie de circulaţie rutieră, precum şi pe cele de arbitraj în poligonul ”parc-şcoală”.

Acţiunea se înscrie în sfera activităţilor derulate pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial