20 aprilie 2024

Târgovişte: De ce au fost mobilizate zeci de echipaje de poliţişti în stradă!

cainerRazie a poliţiştilor târgovişteni

Poliţiştii din Târgovişte au organizat o razie în localitate, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a delictelor silvice și reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost verificate 43 de societăți comerciale şi 223 de persoane și au fost constatate 4 infracțiuni, dintre care două la Codul Silvic.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 17 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

De asemenea, 55 de participanți la trafic au fost amendați pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Valoarea totală a contravenţiilor se ridică la 16.750 de lei.

Totodată, poliţiştii au confiscat mai multe bunuri pentru care nu se deţineau documente justificative de provenienţă, în cuantum de 1.120 de lei și au reținut 6 permise de conducere, dintre care 4 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

rutiCercetați de poliţişti pentru încălcarea normelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

De asemenea, alți trei bărbați au fost depistați în timp ce conduceau pe raza județului autoturisme ale căror autorizații provizorii de circulație erau expirate.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui aautovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial