Târgovişte – Concurs tematic ştiinţific studențesc – “ROBOŢI ÎN ACŢIUNE” | TargovisteNEWS

Târgovişte – Concurs tematic ştiinţific studențesc – “ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”

roboFacultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte, organizează miercuri, 06.06.2018, începând cu ora 12:00, în Campusul universitar, Rotonda Facultăţilor de Inginerie, Corp A, parter, a XI-a ediţie a Concursului tematic ştiinţific studențesc “ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”.

Participă studenți sau echipe de studenţi şi elevi, care îşi expun realizările practice în domeniile ROBOTICII, MECATRONICII, AUTOMATICII ŞI INFORMATICII.

La această ediţie a concursului se vor vizualiza aplicaţii tehnice realizate în cadrul facultății, cum ar fi sortatoare prin control dimensional sau analizoare de culoare, sisteme automate de vopsire, sisteme automatizate de spălare, o dronă controlată prin WI-FI, simulări de Roboţi Industriali, utilizarea Realităţii Augmentate în diferite aplicaţii inginereşti, precum şi un vehicul autonom ghidat prin “ forţa gândului”.

Evenimentul va beneficia de prezența unor invitaţi speciali, dar și de participarea reprezentanților Universității Politehnica din București și elevilor de la Palatul Copiilor, pentru al doilea an consecutiv, care işi vor expune aplicaţiile robotice premiate la alte concursuri.

Life-Style

Video din dronă, de Ziua Europei, la Titu!

Sute de oameni din orașul Titu au marcat, ieri, Ziua Europei! Tinerii au purtat mândri steagurile mai multor ţări, spre admiraţia trecătorilor. “Am pornit cu mic cu mare într-un marș al Păcii și Unității, unde elevii școlilor și liceelor din localitate, au purtat cu demnitate steagurile țărilor membre ale Uniunii Europene, marcând unul dintre cele [...]