25 aprilie 2024

Târgovişte – Ce şoc au avut patronii unei benzinării! Au pus lupul paznic la oi!

pompa-benzinarieBănuit de furt, cercetat de polițiștii târgovișteni

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați că un bărbat, angajat la o stație de alimentare carburanți, sustrage bunuri din incinta societății. Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă acțiunile pentru probarea activității infracționale.

rutCercetat pentru infracțiune la regimul rutier

Polițiștii de la Serviciul Rutier au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din București pe care l-au depistat în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

www.mariusbuga.ro_images_lemnFemei, cercetate pentru furtul unor arbori

Polițiștii din Răcari au depistat două femei din localitatea Bălteni în timp ce transportau cu atelajele hipo material lemnos pentru care nu dețineau documente justificative de proveniență.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bănuitele au sustras materialul lemnos de pe o partidă de exploatare forestieră din afara localității Mavrodin.

Lemnul a fost predat Ocolului Silvic Răcari, iar față de femei a fost dispusă și măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 171/2010.

www.mariusbuga.ro_images_catuseMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare

Polițiștii de la Postul de Poliție Șelaru au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis pe numele unui bărbat din satul Fierbinți.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Găești la 1 an și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.

Totodată, polițiștii din Pucioasa au depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dâmbovița un tânăr pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Germania.

www.mariusbuga.ro_images_trecereAbaterile comise pietoni, cauză generatoare de accidente de circulație

În primele șase luni ale acestui an, abaterile comise de pietoni au determinat producerea a nouă accidente de circulație grave, soldate cu rănirea gravă a nouă persoane și rănirea ușoară a alteia și 25 de evenimente rutiere ușoare.

În urma accidentelor rutiere ușoare, 25 de persoane au suferit vătămări corporale ușoare.

Polițiștii au continuat acțiunile pentru depistarea și sancționarea pietonilor care încalcă regulile de circulație.

În cadrul activităților au fost aplicate 388 de sancțiuni contravenționale, dintre care 248 pentru indisciplina pietonală.

Astfel, 191 de pietoni au fost amendați pentru traversarea prin locuri nepermise a drumului public și 57 pentru deplasări neregulamentare pe partea carosabilă.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au reținut un bărbat din localitatea Croitori, bănuit de comiterea infracțiunii de viol.

Cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada noiembrie 2016-iunie 2017, acesta și-ar fi obligat fiica să întrețină raporturi sexuale.

www.mariusbuga.ro_images_muzeupolVă invităm în vacanță, la Muzeul Poliției Române!

În perioada 24-28 iulie a.c., la sediul Muzeului Poliției Române din Târgoviște se va derula programul „Vacanța la Muzeul Poliției Române”.

Acest proiect le oferă copiilor prilejul de petrece o săptămână din vacanța de vară într-un cadru festiv, în perimetrul muzeului.

Elevii vor fi implicați în activități educaționale sub forma unor lecții deschise, ateliere de creație și concursuri pe diverse teme, adaptate vârstei.

Înscrierile se fac până pe 23 iulie, inclusiv în zilele de weekend, în intervalul orar 09.00-17.00.

Pentru înscrieri, contactați-ne la numărul de telefon 0245.212990 sau 0721709175.

Sesiuni de informare a cetățenilor

Structura de prevenire a criminalității a desfășurat o activitate la Clubul pensionarilor din Târgoviște, acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, îndeosebi al persoanelor vârstnice.

Polițiștii le-au prezentat modurile de operare și mijloacele folosite adesea de infractori, precum și metodele și măsurile ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victima unei infracțiuni de furt sau a unei înșelăciuni prin metoda „accidentului”.

Au fost abordate și teme privind necesitatea respectării regulilor de circulație.

edrutEtapa națională a concursului „Educație rutieră, educație pentru viață”, la Târgoviște

Săptămâna viitoare, de luni până joi, polițiștii de la rutieră, în colaborare cu reprezentanții Școlii Gimnaziale „Coresi” și sprijiniți de autoritățile locale, vor organiza etapa națională a concursului „Educație rutieră, educație pentru viață”.

Competiția are ca scop formarea unei conduite responsabile în rândul elevilor în ceea ce privește circulația pe drumurile publice și promovarea mersului pe bicicletă.

Festivitatea de deschidere va fi marți, 18 iulie, începând cu ora 08.15, în Piața Tricolorului din municipiu.

Vă așteptăm să fiți alături de noi!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial