19 aprilie 2024

Târgovişte: Ce a spus ministrul Sănătăţii despre criza medicamentelor

analize_medicale„În ţara noastră avem o criză legată pe de o parte de percepţie, pentru că este o chestiune speculativă faptul că un anumit medicament dispare de pe piaţă…

Noi, de fiecare dată, când dispare un medicament de pe piaţă, ne asigurăm ca acel medicament să aibă produs generic şi marea majoritate a medicamentelor care se retrag sau care au dispărut au produse generice.

Acolo unde nu există această posibilitate, cum a fost de exemplu, pentru tamoxifen, care este un medicament pentru pacienţii oncologici… sau pentru rivotril… Eu când am venit ministru era o criză extraordinară de rivotril.

Ministerul Sănătăţii a adus, prin Unifarm, un produs, din Germania, cu aceeaşi compoziţie, dar sub altă denumire… şi este pe piaţă.

Deci pentru toate medicamentele care dispar de pe piaţă sau pentru care se face solicitare de retragere de pe piaţă, Ministerul Sănătăţii le monitorizează şi se asigură de faptul că există medicament omolog, din punct de vedere al compoziţiei, iar dacă nu există… îl aducem pe procedură de nevoi speciale prin Unifarm”, a declarat, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial