28 martie 2024
Târgovişte – BABEL F.A.S.T. 2016, plin de surprize plăcute!

Târgovişte – BABEL F.A.S.T. 2016, plin de surprize plăcute!

teatrutbCOMUNICAT DE PRESĂ

BABEL F.A.S.T. 2016

Teatrul Tony Bulandra organizează din nou BABEL F.A.S.T. (Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște), ajuns la cea de-a VI-a ediție, fiind susținut de Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgoviște. Între 1 -3 iunie vom avea festivalul pentru copii, AnimaȚie (fostul Festival al Păpușilor Vii), iar între 4-12 vom trezi la viață întreg orașul cu BABEL F.A.S.T. Pentru anul 2016, conceptul Festivalului este Corpul o direcție de cercetare scenică modernă și provocatoare, exprimată prin dinamică și carnalitate ca mijloace de comunicare și emoție, prin teatrul fizic și teatrul-dans.

Reprezentațiile invitate ating tema festivalului prin cele mai diverse forme de arte ale spectacolului, de la artista daneză Lise Klitten cu al său spectacol de stradă Tribe, unde corpurile umane sunt încununate cu flori, până la reprezentația de teatru-dans, Body Revolution al Teatrului Toneelhuis din Belgia, spectacol ce reprezintă întru totul spritul festvalului BABEL artă performativă descătușată, provocatoare, dincolo de limitele politicului.

În cadrul selecției naționale, unde aproape toate instituțiile de teatru din țară s-au înscris, fiind dornice să participe la festivalul de la Târgovște, au fost alese spectacole ce vor aduce noi fațete conceptul acestei ediții. Spectacole indoor vor fi puse în scenă și de companii de teatru internaționale din Portugalia, Armenia, Algeria, Australia, Iran, Irak, Belgia, Germania, Macedonia, Marea Britanie, Georgia, Polonia, Danemarca, Japonia, Rusia, Spania, Scoția și Olanda

BABEL F.A.S.T. 2016 va aduce pe străzile orașului Târgoviște mai multe spectacole ca niciodată. Secțiunea de outdoor a festivalului va fi reprezentată de invitați din Australia, Germania, Polonia, Danemarca, Belgia și România, ce sunt invitate cu spectacole care vor încânta publicul târgoviștean de toate vârstele.

Ca și în celelalte ediții, vor exista o serie de workshop-uri susținute de artiști importanți în contextul teatral internațional ca John Lewandowski (SUA), João Mota (Portugalia), Aleksandar Ivanovski (Macedonia) și Suren Shahverdyan (Armenia).

De asemenea, vor fi prezentate și un vernisaj al artistului Bogdan Constantin, precum și o expoziție foto ale fotografului italian Romano Martinis, cu imagini din spectacolele lui Tadeusz Kantor, eveniment susținut și de Institul Cultural Polonez. Vor fi difuzate în fiecare seara și spectacole contemporane din țările nordice.

Festivalul BABEL va încerca, din nou, să aducă României un eveniment cu un concept ofertant, spectacole de excepție din țară și din lume și să reunească artiști și forme de artă, în armonie și comuniune.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial