24 aprilie 2024
Târgovişte – Adolescente prinse în capcana drogurilor şi a proxeneţilor!

Târgovişte – Adolescente prinse în capcana drogurilor şi a proxeneţilor!

www.mariusbuga.ro_images_violti3“MIRAJ SI REALITATE

De multe ori, cand am avut de rezolvat o problema legata de copii sau adolescenti, am avut un sentiment puternic de tristete si revolta.

Tristete cauzata de faptul ca eram la randul meu parinte, si resimteam durerea parintilor care erau in fata mea, iar revolta indreptata spre cei care erau factorul determinant al producerii evenimentelor.

In primavara lui 2008, intr-o dimineata, a intrat in biroul meu o doamna cu o fata de circa 14 ani, ambele imbracate elegant, ceea ce ma facea sa inteleg ca voi avea de rezolvat o speta destul de complicata.

Tristetea si nesiguranta de pe fata doamnei, precum si privirea pierduta si indiferenta a fetei, m-au debusolat pur si simplu.

Era dramatic sa vezi cum din ochii unui copil a disparut inocenta si puritatea specifica varstei sale. Vizibil jenata, doamna s-a asezat in fata mea si fara sa-si ridice privirea, a inceput sa-mi povesteasca.

Un suvoi de cuvinte au navalit si, parca, acestea nefiind de ajuns, privirea doamnei s-a umplut de lacrimi.

Era medic la un spital din Targoviste, divortase de circa un an si jumatate, iar fata ii fusese incredintata de instanta. Incercase sa-i asigure fetei un trai decent, poate peste nivelul multor altor familii din oras.

In urma cu cateva luni, vizitase Parisul, insotita de fiica ei, in vasta de 14 ani, si-i cumparase acesteia tot ce-si dorise, cheltuind aproximativ cinci mii de euro.

Dupa intoarcerea in tara, observase o schimbare de comportament in atitudinea fetei. Aceasta disparea des de acasa, perioade mai lungi de timp, nu mai comunica, iar cand incerca sa vorbeasca cu copila, toate discutiile esuau lamentabil si se transformau in reprosuri si certuri interminabile.

Intr-o zi, fata a disparut pur si simplu de la domiciliu si nu s-a mai intors doua zile. Speriata si dezorientata, doamna se hotarase sa ni se adreseze noua, politistilor de la I.C.(investigatii criminale).

Mi-am aprins o tigara. Fata, care parea total absenta, a reactionat, si m-a intrebat ce fel de tigari fumez. Mirat, i-am spus marca si atunci ea mi-a zis ca aceste tigari raspandesc o aroma de hasis.

Eram convins ca gustase substanta pe care tocmai o pomenise si am privit-o mai atent. Desi era asezata pe un scaun langa mama ei, fata plutea intr-un miraj, toate trairile ei nu erau ancorate in realitatea momentului.

Am invitat-o sa-mi spuna ce s-a intamplat si unde si-a petrecut timpul in care disparuse de acasa.

Ma asteptam la un raspuns plin de neadevaruri si fantasme, dar spre surprinderea mea, fata, cu o sinceritate debordanta mi-a relatat cu lux de amanunte ce se intamplase.

Intrase cu ceva timp in urma in anturajul unor adolescente rebele de la un grup scolar din oras. Acest cuib de viespi reusise sa o atraga spre consumul de droguri, in gasca, fiind si doi proxeneti din oras, care determinau adolescentele sa intretina relatii sexuale cu alti tineri certati cu legea.

Unul dintre proxeneti era rom, avea 29 de ani, era casatorit si avea doi copii. Cu acesta fusese plecata fata doamnei doctor.

Cand am extins cercetarile, am constatat ca mai multe adolescente se lasasera atrase de cei doi “pesti” cu toate ca proveneau la randul lor din familii respectabile.

Au fost intocmite dosare penale pe numele celor doi proxeneti, documentarea si dovedirea faptelor fiind mult mai anevoiosa din cauza lipsei probelor directe si a refuzului parintilor adolescentelor de a-si vedea odraslele prin salile de tribunal.

Am realizat atunci ca diferenta dintre mirajul in care se lasau atrase adolescentele si consecintele crudei realitati din sufletul parintilor era marcata de o linie subtire si fragila, denumita inconstienta sau chiar egoism.

D.D.

Va urma…”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial