18 aprilie 2024

Târgovişte – A furat, dar l-a văzut paznicul! Ce a urmat

batranat2Furturile din magazine, în atenţia poliţiştilor

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un bărbat, agent de pază la o societate comercială din localitate, cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un târgoviştean de 20 de ani, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, a sustras produse electronice, trecând pe lângă casa de marcat, fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „furt”.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici o serie de măsuri de protecţie:

Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial