28 martie 2024

Târgoviște – A băut și a făcut accident! Ce alcoolemie avea!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolCercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Constantin Brâncoveanu din localitate, s-a produs un accident de circulaţie, soldat numai cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un conducător auto, de 37 de ani, a intrat în coliziune cu un autovehicul, condus în mod regulamentar de un bărbat, de 31 de ani, în urma coliziunii rezultând numai pagube materiale .

Întrucât şoferul, de 37 de ani, emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, au oprit, pentru control, pe raza municipiului Târgovişte, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din Văcăreşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autovehiculul a fost radiat din circulaţie de autorităţile germane.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat ori neînregistrat, potrivit legii”.

Totodată, un alt tânăr, de 18 de ani, din Răzvad, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce a fost depistat de poliţişti conducând un moped pe raza comunei Băleni, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial