28 martie 2024

Târgovişte – 30 de străzi intră în reabilitare

asf-tgv„Pe proiectul care vizează Priseaca, etapa a II-a, este vorba de diferenţele de asfaltat din străzile Soarelui, Dâmboviţei, Prisecii şi pe străzile Înfrăţirii, Stupilor, Teilor şi Oilor, am semnat deja Ordinul de începere a lucrărilor, în câteva zile vor începe efectiv lucrările… Durata de execuţie ar fi de 12 luni, potrivit contractului, dar eu cred că lucrările vor fi finalizate mai repede. De asemenea suntem în situaţia de a începe lucrările, cu Ordin de începere a lucrărilor semnat, şi pe pachetul 4 de drumuri, este vorba de străzile Nicolae Filipescu (fosta Rodnei) şi intrarea Teiş.

De asemenea, suntem în faza de achiziţie de lucrări pentru încă o componentă de infrastructură, este vorba de Lotul I de străzi, care vizează străzile Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Rovine, pictor Ion Crăciun, Leo Plângă, Bastionului, Maior Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu şi Plevnei, ultimele două străzi sunt străzile din Cartierul Matei Voievod care au rămas nereabilitate pe proiectul anterior. Cu siguranţă în acest an vom da Ordinul de începere a lucrărilor şi pe aceste proiecte, probabil că undeva în iulie-august vor începe lucrările.

De asemenea, s-a primit în cele din urmă avizul de la Ministerul Culturii şi pentru un alt lot de străzi, este vorba de străzile Miron Costin, Plantelor, Pădurii, Nifon, Tudorică Popescu, Stolnicul Constantin Cantacuzino şi Ileana Sărăroiu. Va fi lansată procedura de licitaţie de execuţie probabil săptămâna viitoare şi undeva în luna august vor începe lucrările şi pe acest lot de străzi. Mai avem în momentul de faţă pregătit pentru proiectare un alt lot care vizează străzile Laura Stoica, Cronicarilor, Calafat, lot în privinţa căruia vom începe proiectarea şi cred că undeva la jumătatea toamnei vom putea să fim gata şi pe acest lot de străzi pentru a putea să începem efectiv lucrările.

Discutăm de peste 30 de străzi pe care se va interveni anul acesta, cu lucrări finalizate cu siguranţă, peste tot, în 2019. Ca şi număr de proiecte, este cam cea mai mare intervenţie pe zona de infrastructură care se realizează într-un singur an la nivelul municipiului Târgovişte. Rezolvăm astfel o serie de probleme ridicate de cetăţenii din zonele respective, zone foarte populate, dar care până la acest moment nu au avut acces la o infrastructură de calitate”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial