19 aprilie 2024

Târgovişte – 10 blocuri ar putea fi reabilitate termic cu bani europeni

www.mariusbuga.ro_images_bloc„Legat de fonduri europene, va mai fi implementat şi proiectul privind reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale, este vorba de blocurile de locuinţe. Indicatorii tehnici au fost aprobaţi, de asemenea, în ultima şedinţă de Consiliul Local. Este vorba despre 22 scări de bloc, 10 blocuri, maxim ce se poate accesa pe o cerere de finanţare pe Axa 3.

În etapa următoare vom avea câteva întâlniri cu asociaţiile de proprietari pentru a reînnoi mandatele pe care mi le-au dat, iar pro babil într-o lună şi jumătate, două, şi acest proiect va fi depus la finanţare. Valoarea este de aproximativ 27 de milioane de lei, 60% finanţat din fonduri europene, diferenţa de la bugetul local şi din contribuţia proprietarilor de apartamente.

Fac menţiunea că cei care au venituri pe membru de familie sub salariul mediu net pe economie în plată se va aplica o cotă de 3,5%, eşalonată pe 10 ani.

Ceea ce înseamnă că se vor plăti undeva la sume de gen câţiva lei pe lună, ceea ce ne pune în situaţia celui mai avantajos proiect din punct de vedere financiar care poate fi implementat pe nişte bunuri care nu sunt proprietate publică.

Discutăm de nişte investiţii care se adresează exclusiv proprietarilor din zona privată”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial