Tabăra Naţională de Sculptură ”Vasile Blendea”, la final | TargovisteNEWS

Tabăra Naţională de Sculptură ”Vasile Blendea”, la final

copertaCOMUNICAT DE PRESĂ

Tabăra Naţională de Sculptură ”Vasile Blendea”, la final

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, a participat, la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, la vernisajul lucrărilor realizate, în intervalul 1- 15 august 2019, în cadrul Taberei Naţionale de Sculptură ”Vasile Blendea”.

Evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, a ajuns anul acesta la ediţia a IV-a și urmărește promovarea imaginii judeţului Dâmboviţa, prin forme simbolice şi îmbogățirea patrimoniului cultural al județului.

La tabăra de anul acesta, ce a avut ca temă „Epoca Brâncoveanu” și care, nu întâmplător, s-a defășurat în cadrul Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, au participat sculptori cunoscuţi din ţară, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România: Marius Viorel Ivanovici – Piteşti, Mugur Vrânceanu – Galaţi, Lucian Tudorache – Piatra Neamţ și Mircea Ştefănescu – Iaşi.

Lucrările realizate în cadrul taberei de sculptură, vor rămâne să înnobileze curtea Palatului de la Potlogi.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Life-Style

Nu rataţi expoziţia – ”Finețuri din casele târgoviștenilor”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul de toate vârstele să descopere ”Finețuri din casele târgoviștenilor”, expoziție deschisă de curând la parterul Muzeului de Istorie, ce va putea fi vizitată, gratuit, până la finalul lunii mai 2020. Colecția de Artă decorativă a muzeului deține o serie de porțelanuri pictate manual, [...]