29 martie 2024
Sute de tineri s-au alăturat Marșului pentru viață, la Târgoviște

Sute de tineri s-au alăturat Marșului pentru viață, la Târgoviște

mars-viata– Unic din prima secundă –
Peste 2.000 de tineri, elevi și studenți ai Universității Valahia din Târgoviște și membrii comitetelor de tineret parohial de la parohii din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei noastre au participat, la Târgoviște, sâmbătă, 23 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Marșul pentru viață.
Desfășurat anul acesta sub deviza Unic din prima secundă, marșul a fost organizat de Asociația Studenți pentru Viață, Asociația Pro Vita Târgoviște și A.S.C.O.R., împreună cu Arhiepiscopia Târgoviștei. La eveniment, au luat parte: domnul jurist Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște, domnul Cătălin Rădulescu, Viceprimarul Municipiului, doamna deputat Oana Vlăducă, precum și numeroși credincioși din oraș.
Marșul a debutat, la ora 11,00, pe platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului), unde ​ Pc. Pr. Cons. Ionut Ileana a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Parinte Nifon, ​ iar domnul primar Daniel Cristian Stan s-a adresat celor prezenți, apreciind participarea lor la acest nobil demers pentru viață. ​ Apoi, s-a plecat, prin centrul Municipiului Târgoviște, pe lângă Mânăstirea Stelea și statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, prin Piața Revoluției, până la Catedrala Mitropolitană, unde manifestarea s-a încheiat, cu un scurt moment de rugăciune.
Reamintim că Marșul pentru viață, aflat la cea de-a noua ediție națională, are loc în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri, în peste 500 de localități din România și Republica Moldova, și​ prin intermediul lui​ dorim să oferim o mărturie despre importanța vieții umane încă din primul moment, precum și să conștientizăm comunitatea noastră locală despre faptul că avortul nu trebuie să reprezinte niciodată o opțiune.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial