29 martie 2024

Şuţa Seacă – Un băiat pe skateboard, accidentat de un şofer neatent

crimavp5Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița atrage atenția celor mici să nu circule cu rolele sau skateboard-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci numai în locurile special amenajate!

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizaţi că pe raza localității Șuța Seacă s-a produs un accident de circulație, soldat cu rănirea unei persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că un băiat de 12 ani, în timp ce se deplasa cu skateboardul pe partea carosabilă, a fost acroșat și accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Raciu.

Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii dâmboviţeni recomandă copiilor:

  • să nu circule cu rolele sau skateboard-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci numai în locurile special amenajate;

  • să circule numai pe trotuare;

  • să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor;

  • să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere şi numai dupa ce s-au asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde;

  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

  • acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul.

Poliţia reaminteşte părinţilor şi copiilor că, pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă minimum 14 ani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial