16 aprilie 2024

Supărare mare la Cornești după ce s-au schimbat numerele caselor și denumirea străzilor

bule9Satenii din Corneşti, judetul Dambovita, sunt suparati nevoie mare dupa ce le-au fost schimbate numerele caselor, dar si denumirea străzilor.

bule5Oamenii spun ca se vad nevoiti sa piarda timp si bani sa isi schimbe documentele de identitate, pentru noile adrese, dar si sa isi actualizeze toate contractele pentru utilitati, telefonie si celelalte servicii de unde primesc facturi.

bule2Pe de alta parte, cei de la primarie sustin ca erau obligati de o hotarare de guvern, data inca de acum 4 ani, sa se conformeze registrului electronic national al nomenclaturilor stradale si sa faca toate aceste schimbari.

Cei mai multi dintre cetatenii comunei Corneşti se plang ca s-au trezit peste noapte cu numere noi la poarta, fara sa li se spuna despre ce e vorba

bule7NICOLIŢA ANDREESCU, localnică – ”Doi care erau unul cu numerele, altul cu bormasina, au trecut pe aici, au pus numerele peste numere. Fara sa va anunte? Nimic! Au trecut, nimic! Nu v-au bagat in seama? Nimic, eram in curte, au pus numarul si au plecat. Nici buna ziua? Nimic, dle, nimic!”

 

buleCRISTIAN ANDREESCU, localnic – ”Nu am fost anuntati, primaria nu ne anunta, vine, le-a montat si doar atat, fara explicatii, fara nimic!”

Satenii au inteles ulterior ca schimbarea numerelor caselor, dar si noile denumiri ale strazilor implica obligatoriu si alte contracte pentru serviciile pe care le primesc

bule8CARMEN IORDACHE, localnică – ”Bataie de joc, chiar e bataie de joc. Sa iau actele de la A la Z e cheltuiala, nu ne convine!”

Greu le e si postasilor din zona, mai ales celor care s-au angajat de curand

bule6ION STUPARU, poştaş – ”Le-au facut varza. Eu oricum le aduc bine, dupa nume, ca ii stiu”

bule1Altii in schimb accepta schimbarile si se conformeaza cerintelor

bule4GHEORGHE NIŢOI, consilierul primarului comunei Corneşti, jud. Dâmboviţa-”Exista la nivel national acel RENNS, un program electronic in care se evidentiaza denumiri de strazi si atribuirea numerelor gospodariilor. Nu am facut altceva decat sa punem in practica hotararea de consiliu local. Nu aveam cum sa informam absolut pe toata lumea…”

talt5MARIUS BUGA, Pro TV – ”Exista totusi si o veste buna. In localitate a fost infiintat un serviciu de evidenta a persoanelor, asa ca oamenii nu mai sunt nevoiti sa bata drumul pana la oras pentru a-si scoate noile carti de identitate. Totusi, trebuie sa achite o taxa de 7 lei”

 

bule2Intre timp, angajatii primariei continua montarea noilor numere si incearca sa le explice oamenilor de ce se intampla aceasta situatie

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial