29 martie 2024

SUNĂ CLOPOŢELUL! Peste 170 de poliţişti din Dâmboviţa, mobilizaţi în zona şcolilor, liceelor şi grădiniţelor!

elevicvPOLIŢIȘTII, ALĂTURI DE ELEVI,

LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR

Peste 170 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul Dâmbovița, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Astfel, mâine, 12 septembrie, 177 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de la prevenire şi poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Şeful Poliţiei Române a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița urează tuturor elevilor și cadrelor didactice mult succes în noul an şcolar !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial