24 aprilie 2024
Studiu: Care este perioada de timp pana cand site-ul meu ajunge pe prima pagina in Google?

Studiu: Care este perioada de timp pana cand site-ul meu ajunge pe prima pagina in Google?

studDaca te gandesti sa apelezi la serviciile de SEO ale unei Agentii de Marketing Digital, cu siguranta, vei dori sa stii in cat timp va ajunge site-ul tau pe prima pagina in motorul de cautare Google.

Chiar daca este o intrebare fireasca, nimeni nu poate oferi un raspuns standard, deoarece aceasta perioada de timp poate sa fie influentata de factori precum puterea site-ului, competitia, bugetul alocat sau strategiile de promovare.

Cat de vechi sunt site-urile care apar pe prima pagina in Google?

Potrivit unui studiu, primele 10 site-uri aleatorii din Google au o vechime de peste 2 ani. Mai mult, in general, site-urile care se afla pe prima pozitie exista de aproximativ 3 ani. Nu este deloc surprinzator faptul ca doar 22% dintre site-urile aflate in Top 10 au o vechime de aproximativ un an.

Ei bine, pentru a putea stabili cat de mult dureaza ca un website sa apara in primele 10 rezultate afisate de Google, au fost selectate 2 milioane de site-uri cu o vechime de cel mult un an de la prima vizualizare, analizandu-se performanta lor in cadrul motorului de cautare.

Astfel, s-a urmarit pozitia fiecarui site, de-a lungul existentei lui, cu privire la fiecare cuvant cheie care l-a ajutat sa urce in clasament. S-a observat faptul ca doar 5.7% dintre site-urile analizate s-au clasat in primele 10 rezultate afisate de Google pe prima pagina.

Site-urile cu un nivel crescut al Autoritatii Domeniului (Domain Rating) au avut o performanta mult mai buna decat cele cu un nivel mai scazut al acestui indice. Ceea ce nu este deloc surprinzator, deoarece sistemul de masurare a Autoritatii Domeniului din Ahrefs (cel care arata puterea unui site, in functie de backlink-uri) este strans legat de clasamentul Google.

Astfel, intr-un interval de 61 pana la 182 de zile, aceste site-uri au reusit sa ajunga in primele 10 rezultate afisate de Google. Totusi, acest lucru nu este aplicabil pentru orice site, deoarece rezultatul este valabil pentru acel procent de 5.7% dintre site-urile analizate, in timp ce aproximativ 95% dintre site-uri nu au reusit sa intre in clasament.

Cum influenteaza cuvintele cheie rezultatele afisate de Google?

stud1De asemenea, s-a calculat si volumul de cautari lunare, in functie de cuvintele cheie folosite de site-uri. In acest caz, in decurs de un an, numai 0.3% dintre acestea au reusit sa se claseze in Top 10, datorita prezentei cuvintelor cheie cu un volum de cautare mare.

Acest lucru denota ca prezenta cuvintelor cheie cu un volum de cautare mare nu este un factor obligatoriu in ceea ce priveste cresterea pozitiei din Google. S-a observat cum cuvintele cheie cu un volum de cautare mic au ajuns in prima pagina intr-o perioada scurta, pe cand cele cu un volum mare de cautare au avut nevoie de aproximativ un an sa intre in topul primelor zece pagini afisate de Google.

Totusi, nu trebuie uitat faptul ca acest lucru este valabil doar pentru acel procent de 5.7% dintre site-urile analizate, care au fost suficient de “norocoase” sa obtina o pozitie buna in clasament. Pentru restul site-urilor situatia este diferita, deoarece performanta lor nu a fost atat de buna.

Asadar, se poate constata ca nu exista o regula fixa ce trebuie urmata, astfel incat un site sa poata ajunge pe prima pagina Google. Totul depinde de eficienta modului in care acesta este optimizat in cadrul motorului de cautare, astfel incat perfomanta lui sa creasca. In acest sens, cele mai utile sunt serviciile de optimizare SEO, oferite de o Agentie de Marketing.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial