28 martie 2024
Spitalul Judeţean Târgovişte – “Consumul de oxigen a crescut de trei ori faţă de anul trecut”

Spitalul Judeţean Târgovişte – “Consumul de oxigen a crescut de trei ori faţă de anul trecut”

ati-covid (1)Terapia Intensivă Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este o secție nou-creată, în compartimentul Ortopedie, ea beneficiază de o instalație de oxigen nouă, de instalație electrică nouă, ambele realizate de firme acreditate, care au realizat probe la darea în funcțiune, deci din acest punct de vedere stăm foarte bine.

Totuși, trebuie să atrag atenția asupra faptului că această creștere semnificativă a numărului de pacienți pozitivi a dus la creșterea consumului de oxigen la nivelul spitalului, de aproximativ trei ori față de anul trecut, ceea ce determină un grad crescut de periculozitate în efectuarea actului medical.

Stăm toți cu un stres maxim, însă s-au luat toate măsurile de siguranță și precizez că, în anul 2019, la nivelul SJUT s-au efectuat lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, în special la secția Recuperare, unde are loc îngrijirea pacienților și suspecților Covid-19.

A fost schimbat în totalitate panoul electric, inclusiv de la sediul central, unde se află și secția de ATI non-Covid. Trebuie spus că toate aparatele de la ATI Covid sau non-Covid funcționează absolut non-stop, fără pauză, locurile fiind limitate, iar numărul de pacienți foarte mare”, spune dr.Claudiu Dumitrescu, managerul SJU Târgovişte.

Webp.net-resizeimage (1) (1)

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial