29 martie 2024
Şoferul prins cu 182 de kilometri la oră, în localitate: “Nu mi-am dat seama de viteză, a fost o chestie de moment. Adrenalină”

Şoferul prins cu 182 de kilometri la oră, în localitate: “Nu mi-am dat seama de viteză, a fost o chestie de moment. Adrenalină”

A fost urmărire ca-n filme ieri, pe drumul national care leagă Capitala de Targoviste, după ce un sofer începator a fost surprins de radar in timp ce gonea cu 182 de kilometri pe ora, in localitate.

Tânărul de 19 ani nu a oprit la semnalul agentilor, dar aventura nu a durat mult. Într-o curbă periculoasa s-a rasturnat, într-un canal de irigatii. Tatăl său, pasager pe locul din dreapta, a fost rănit.

Tânărul de 19 ani avea permis de conducere de aproape 8 luni. Și mașina o luase tot atunci. Ieri, a s-a dus împreună cu tatăl sau până la Târgoviște, iar la întoarcerea spre casă, în localitatea Conțești, a fost prins de radar.

Politistii i-au facut semn să tragă pe dreapta, dar tânărul a continuat cursa nebună.

MARIUS BUGA, Pro TV: “Fugarit de echipajul de la Rutieră, şoferul a ieşit de pe Drumul Naţional 71 şi a intrat pe un drum comunal. Din nefericire, la câteva sute de metri, într-o curbă deosebit de periculoasă, nu a mai reuşit să îşi menţină direcţia şi s-a răsturnat într-un canal de irigaţii. În urma accidentului, tatăl său a fost rănit”.

Tânărul şi tatăl său au reuşit să iasă din maşina distrusă până la sosirea salvatorilor. Barbatul de 40 de ani a fost rănit la cap, dar a refuzat să fie dus la spital.

VLĂDUŢ POSTOLNICESCU, şoferul cercetat: ,,Nu mi-am dat seama de viteză, a fost o chestie de moment, adrenalină, îmi regret faptele, ce s-a întâmplat, dar e prea târziu.

Reporter – Când aţi văzut echipajul radar, ce aţi făcut?

Şofer – Nu mi-am dat seama că mi-a dat semnal, nu ştiu dacă mi-a dat semnal fix atunci sau când era în faţa mea.

Reporter – Stiti cu ce viteza v-a prins?

Şofer – Am înţeles de la dânşii că 180”

CĂTĂLIN POSTOLNICESCU, tatăl şoferului: ,,A derapat, a intrat într-o curbă cu viteză şi asta a fost.

Reporter – Cam ce viteza avea?

Tată şoferului – Nu stiu, de unde sa stiu eu.

Reporter – Sa stiti ca l-a surprins radarul cu 182 de kilometri la ora.

Tatăl şoferului – Nu cred că avea atât. L-am sfătuit să nu meargă cu viteză.”

Localnică – “Este pericol public. Nu e bine să le dai carnetul la tineri dacă ştii că nu au experienţă. Nu e bine. Poate ei sunt bine şi tu ca pieton ajungi înger.”

Poliţiştii au reţinut permisul de conducere al tânărului şi au deschis dosar penal pe numele său pentru vătămare corporală din culpa. Autoturismul, avariat aproape în totaliate, nu avea asigurare CASCO.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial