29 martie 2024

Şoferul care şi-a omorât prietenul în accidentul de la Băleni este cercetat în libertate

accb7Un adolescent de 17 ani, din Gheboaia, a murit după ce maşina în care se află a intrat într-un stâlp de electricitate, apoi a rupt gardul unei gospodarii şi s-a oprit într-un alt autoturism.

Şofer era un prieten al victimei, din Dobra, în vârstă de 19 ani, care, spun poliţiştii, băuse înainte de a se urca la volan…

Şoferul a ieşit de la audieri, fără să scoată un cuvânt. În fata poliţiştilor, a recunoscut că a consumat alcool şi apoi a plecat cu maşina, la 4 noaptea, să-şi cumpere ţigări.

Gică Iordache, unchiul victimei: “Am înţeles că a plecat din Gheboaia, să vină să ia ţigări.” 

Reporter: “Erau prieteni?”

Unchiul victimei: “Da, prieteni. Au venit să ia ţigări de aici, de la Băleni, că era închis în altă parte. Un băiat cuminte, retras, nu consuma alcool”.

Martorii povestesc că şoferul de 19 ani ar fi venit cu o viteză mult prea mare, iar în curbă periculoasă nu a mai reuşit să stăpânească volanul şi s-a dus direct în stâlp. Apoi a rupt porţile unei gospodarii şi s-a oprit în maşină proprietarilor.

Localnică: “A avut loc un accindent, un băieţel de 19 ani şi unul de 17. Cel de 17 a decedat.”

Proprietarii gospodăriei unde a rămas maşina avariată spun că s-au speriat cumplit când s-au trezit din somn, la zgomotul accidentului!

Maria Crăciun, proprietara maşinii avariate: “Era să mor”.

Proprietarul maşinii avariate: “Maşina mi-a făcut-o praf. a mutat din izbitura bulumacul ăla, stâlpul ăla din beton, de 500 de kilograme şi porţile le-a făcut cum se vede, armonica.”

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele şoferului, pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial