18 aprilie 2024

Şoferi cu alcoolemie de speriat! Vezi cât s-au cinstit şi la drum au pornit!

sock.ro_images_accident210411-2Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de numitul D.G., de 29 de ani, din localitate.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe raza localităţilor Moreni şi Valea Mare, poliţiştii au depistat doi bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu ocazia testării acestora cu aparatul etilotest, rezultatele au fost de 0,51 respectiv 1,25 mg/l alcool pur în sânge.

Cei trei conducători auto au fost conduşi la spital pentru prelevarea de monstre biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestora, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

www.mariusbuga.ro_images_carutasi2148 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii rutieri în decursul a 8 ore

În intervalul orar 11:00-19:00,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Poliţiei Oraşului Răcari au desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării abaterilor comise de participanţii la trafic.

Astfel, au fost oprite în trafic, pentru control, 332 de autovehicule.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 44 880 de lei.

Totodată, au fost reţinute 7 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

87 de şoferi au fost amendaţi pentru exces de viteză, 27 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 8 pentru folosirea telefonului mobil în timpul deplasărilor pe drumurile publice, fără a avea activat dispozitivul „handsfree”.

La acţiune, au participat şi efective de jandarmi şi ale Poliţiei Locale.

www.mariusbuga.ro_images_tigariOperaţiunile comerciale, verificate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor

Cu ocazia unor controale efectuate la 12 agenţi economici, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu Legea 12/1990,  în valoare totală de 12 000 de lei.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 1560 de ţigarete, 1192 de pâini, 1250 de kilograme de produse cerealiere pentru care agenţii economici nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial