20 aprilie 2024

Şofer din Lunguleţu, alcoolemie record

mati1Cercetat pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au depistat un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 711D, pe raza localității Lungulețu, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de peste 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcoolul.

Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, vă puneți în pericol pe voi și pe ceilalți participanți la trafic.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

De asemenea, refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial